udskriv siden

Grillet røget ørred med honningbagte gulerødder



Du skal bruge:
2 røgede ørreder
600 g gulerødder
2 spsk. smør
2 spsk. honning
1 bundt friske krydderurter
(basilikum, mynte, timian)
1 lille glas hvidvin
citron

Sådan gør du:
Ørrederne kan grilles som hele fileter uden skind - eller i koteletter med skind. Fileterne skal kun have ganske kort tid på grillen, mens koteletterne skal have lidt mere. Skræl gulerødderne, skær dem over på tværs og del dem derefter på langs i tynde skriver. Smelt forsigtigt smør i gryden sammen med honning og hæld hvidvin ved. Når blandingen begynder at småboble, lægges gulerødderne i, og fintklippede krydderurter drysses over. Vend forsigtigt rundt og bag gulerødderne i et par minutter, så de er gennemvarme, men stadig al dente (med bid). Citronskriver serveres til

Tips!
Når man griller, er det vigtigt, at man pensler emnet med olie og ikke grillen.
En god Alsace-vin vil være passende, måske Pinot Gris eller Gewürtztraminer



Kilde: 6 nemme opskrifter med fersk og røget ørred, www.danskakvakultur.dk

Design by A. Iskov