udskriv siden

Koldrøgning

Efter endt tørring af dine emner, som er placeret på næstøverste hylde (her kan du med fordel placere drypbakken på den øverste hylde for at opfange evt. kondens). Din labyrint-bakke fyldes med røgesmuld. Røgesmuldet antændes med lidt sprit i den ene ende udenfor ovnen.

Når spritten er afbrændt og selve røgningen er begyndt, skyder du bakken ind i nederste ovnrum, sådan at det antændte smuld vender ind mod blæseren. Spjældet for blæseren stiller du ca. halv åben for friskluft.

Blæseren stiller du på laveste trin, øverste spjæld lukkes næsten helt i. Der skal dog kunne komme røg ud. Nu vil røgudviklingen foregå de næste 20 timer eller mere afhængig af smuldets beskaffenhed.
Her kan du også tilsætte krydderier til røgen ved at lægge det oven på smuldet, især ene er meget velduftende og giver mild smag.

God fornøjelse.

Design by A. Iskov